Vrei să fii sănătos? Atunci nu pierde șansa de a consuma fructele și legumele de sezon! Grăbește-te! – Ian Official

Vrei să fii sănătos? Atunci nu pierde șansa de a consuma fructele și legumele de sezon! Grăbește-te!

loading...

Alimentația noastră zilnică ar trebui să fie alcătuită din fructe și legume proaspete. Fructele și legumele proaspete sunt adevărate comori de sănătate.

Iată ce fructe și legume poți găsi acum pe piață, care vor fi de folos pentru sănătatea ta:

Prunele – O singură prună asigură 15% din necesarul zilnic de vitamina C. Acestea mai conțin Vitamina B, A, fibre și potasiu. Pe lângă aceasta, prunele conțin fitonutrienți care au calități antioxidante puternice.

Pepenii – sunt săraci în calorii dar sunt bogați în betacarotin și licopen. Pepenele este un mare ajutor pentru rinichi și scade

riscul îmbolnăvirii cu cancer. În afară de aceasta, pepenele ajută la regenerarea țesuturilor și reglează secreția de tiroidă.

Murele şi afinele – aceste fructe de pădure au un conținut bogat în fibre, antioxidanți, potasiu, vitamina C, vitamina E, vitamina K și mangan. Murele sunt remineralizante şi astringente, antireumatice şi hipotensive şi pot ameliora simptomele osteoporozei

sau emfizemului pulmonar, arteriosclerozei, candidozei bucale sau fibromului uterin, iar antocianozidele din afine împiedică procesul de deteriorare a vederii.

Perele – Fibrele din pere scad nivelul colesterolului și micșorează șansele de îmbolnăvire de cancer mamar pentru femeile de vârsta a doua și a treia. Perele conțin fibre, vitamina C, cupru şi vitamina K.

Vinetele – Vinetele conțin vitamina B6 și K, au multe fibre, sunt bogate în minerale, precum potasiu, magneziu, mangan și cupru. Mai conţin acid folic şi un antioxidant puternic- nasuninul, care protejează deteriorarea celulelor creierului.

Dovleceii – Consumul a 3-4 porții de dovlecel asigură protecție cardiovasculară. Aceștia au un conținut ridicat de fibre, vitamina A, K, C şi potasiu.

Conopida – conopida menține sănătatea sistemului cardiovascular grație unui fitonutrient care scade nivelul de colesterol rău din sânge. Magneziul și potasiul din conopidă previn hipertensiunea.

loading...

Autor text: Sănătoși.com

Vrei să fii sănătos? Atunci nu pierde șansa de a consuma fructele și legumele de sezon! Grăbește-te! was last modified: September 22nd, 2018 by admin
loading...
Loading...

Lasă un răspuns