Rețetă de zacuscă, veche de 100 de ani. Gustul ei este inconfundabil! – Ian Official

Rețetă de zacuscă, veche de 100 de ani. Gustul ei este inconfundabil!

loading...

Printre multe alte bunătăți ale toamnei, zacusca ocupă un loc aparte, fiind adorată de toți gurmanzii. Iată o rețetă veche de peste 100 de ani care provine din Transilvania, cu un gust inconfundabil.

Mod de preparare

Pentru prepararea acestei minunății, aveți nevoie de 3 kg de vinete coapte și 2 kg de ardei și gogoșari copți, pe tablă sau grătar, 2 kg ceapă alba, 3 l bulion, 500 ml ulei de floarea soarelui și trei linguri cu sare.

După ce vinetele, ardeii și gogoșarii au fost coapte și curățate, tocați mărunt ceapa într-un robot sau la mașina de tocat.

Încingeți ulei într-un ceaun, adăugați ceapa și lăsați să se călească. După un sfert de oră, puneți și bulionul, amestecați și lăsați să mai fiarbă încă 15 minute.

Dați vinetele și ardeii prin mașina de toate. Într-un alt ceaun, turnați ulei și puneți la călit pentru un sfert de oră vinetele și ardeii.

Turnați apoi amestecul de vinete în ceaunul cu ceapă și bulion. Potriviți de sare și lăsați la fiert pentru trei ore, la foc mic, amestecând din când în când.

Zacusca este gata atunci când devine densă iar uleiul iese la suprafață. Zacusca se toarnă fierbinte în borcane uscate, care ulterior au fost sterilizate.

BONUS: Citeste si:

Rețeta CORECTĂ de gogoşari delicioși, în oţet! Gustul lor este inconfundabil!

Gogoșarii sunt nelipsiți de pe masa românilor, așa că ne-am gândit că nu ți-ar strica să afli rețeta CORECTĂ cu care nu vei da greș. Ce spui dacă anul acesta i-ai prepara după varianta noastră?

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

loading...

– 5 kilograme de gogoşari,

– 5 litri de apă,

– 1 litru de oţet,

– 2 linguri de ulei,

– sare după gust,

– zahăr după gust,

– boabe de piper,

– boabe de muştar,

– foi de dafin,

– hrean.

Cum prepari

Spală gogoşarii şi taie-i în bucăţi potrivite. Apoi, pregăteşte un fel de saramură din apă, oţet, ulei, sare, zahăr, piper, boabe de muştar şi foi de dafin, după care pune compoziţia la fier, la foc potrivit.

Potrivește totul după gust. Dacă preferi ca gogoşarii să fie mai acrii trebuie să adaugi mai mult oţet în compoziţie, iar dacă preferi să fie mai dulci, adăuga zahăr.

Când saramura a început să dea în clocot, adaugă gogoşarii, însă nu toţi deodată. Amestecă-i continuu cu paleta cu găuri până îşi schimbă culoarea. Nu îi lăsa prea mult pe foc, deoarece se înmoaie.

Scoate-i apoi din saramură şi aşează-i în borcane. Nu îi presa.

După ce i-ai așezat pe toți, adaugă hreanul, tăiat în prealabil.

La un borcan de 800 de grame, sunt suficiente trei fâşii de hrean.

Adaugă acum saramura caldă. Repartizează, cu ajutorul unei linguri, mirodeniile care au rămas pe fundul oalei. Câte o frunză de dafin este de ajuns la un borcan.

Leagă borcanele cu celofan sau capsează-le şi depozitează-le în cămară, învelite în pături, până a doua zi.

sursa:secretele.com

Rețetă de zacuscă, veche de 100 de ani. Gustul ei este inconfundabil! was last modified: September 21st, 2018 by admin
loading...
Loading...

Lasă un răspuns