Proprietățile magice ale frunzei de dafin pe care probabil nu le știați – Ian Official

Proprietățile magice ale frunzei de dafin pe care probabil nu le știați

loading...

Frunza de dafin este un ingredient de nelipsit din bucătăria noastră. Acest condiment cultivat în regiunile mediteraneene este peste tot folosit în prepararea ciorbelor, tocanelor, a cărnii fierte și prăjite, a murăturilor și sosurilor.

Ne imaginăm surprinderea dumneavoastră când veți afla că frunza de dafin este un produs pe larg folosit în medicina populară.

Frunza de dafin este un antibiotic natural cu o acțiune anti-inflamatoare imensă. Acest condiment conține uleiuri esențiale, volatile, taninuri, acizi organici: acetic și valeric.

Deoarece frunza de dafin crește într-un climat subtropical, aceasta absoarbe o mulțime de energie solară. Probabil acestui fapt i se datorează efectele sale miraculoase asupra organismului.

La uscarea acestui condiment se păstrează toate elementele sale nutritive.

La prepararea acestor remedii se folosește anume frunza de dafin uscată. Pentru prepararea decocturilor și infuziilor trebuie să folosiți doar vase din argilă sau emailate, în niciun caz să nu fie din metal.

Beneficiile frunzei de dafin

1. Pentru diabet zaharat

Cu ajutorul frunzei de dafin se poate reduce nivelul de zahăr din sânge. Presărați într-un termos 10 frunze de dafin, turnați 3 pahare de apă clocotită. Infuzia va fi gata în 3 ore.

Beți câte o jumătate de pahar cu 30 de minute înainte de masă de trei ori pe zi. Cursul de tratament durează 2 săptămâni după aceea întrerupeți-l timp de 2 săptămâni.

Rețeta este utilă nu numai pentru persoanele cu diabet zaharat, dar și pentru cei care doresc să echilibreze metabolismul glucidic!

2. Pentru slăbire

Ca o continuare logică a primei rețete din această listă – restaurarea metabolismului glucidic, contribuie la pierderea în greutate.

Măcinați 5-6 foi și turnați peste ele un pahar de apă rece, lăsați-le pe timp de noapte. Dimineața fierbeți apa timp de 15 minute. Lăsați fiertura acoperită timp de 30 minute.

Strecurați infuzia și beți din ea cu o jumătate de oră înainte de mese de trei ori pe zi. Cursul tratamentului este de o săptămână după care trebuie să faceți o pauză de 2 săptămâni.

Pentru ca băutura să fie mai gustoasă, puteți adăuga în ea o varietate de condimente: ghimbir, fenicul, cardamom, scorțișoară, nucșoară, cuișoare uscate și miere.

3. Pentru tratarea bolilor cavității orale

Dacă ați observat că aveți respirația urât mirositoare, atunci probabil că suferiți de stomatită, gingivită sau parodontoză.

O soluție simplă și eficientă în acest caz este să mestecați frunze de dafin între mese, cu o oră înainte sau după masă. Efectul este uluitor!

4. Pentru insomnie

Mirosul de frunze de dafin are efecte calmante la fel de bune ca valeriana. Coaseți mai multe frunze într-o pernă și veți dormi liniștit ca un copil.

Pentru copii, acest remediu este deosebit de util deoarece aromaterapia va ajuta copilul să doarmă liniștit și să se trezească mai rar în timpul nopții.

5. Pentru boli de piele

loading...

Proprietățile antimicrobiene ale frunzei de dafin sunt de ajutor în tratarea erupțiilor cutanate, alergiilor și iritațiilor. Măcinați frunza de dafin cu o râșniță, astfel încât să se obțină o lingură jumătate de praf și particule fine de frunze.

Turnați peste acest amestec un pahar de ulei vegetal și lăsați la macerat în frigider timp de o săptămână. Ungeți cu acest ulei din

frunză de dafin locurile vătămate de 2 ori pe zi. Este un remediu excelent de vindecare! Această soluție este foarte bună în calitate de demachiant pentru ochi!

6. Pentru infecții fungice

Frunza de dafin are un efect antifungic, aceasta elimină transpirația picioarelor.

Turnați 0.5 litri de apă clocotită peste 10 frunze de dafin, lăsați-le să se infuzeze. Faceți băi cu această infuzie de 2-3 ori pe săptămână și problema vă va deranja mult mai puțin!

7. Pentru insuficiență renală

Frunza de dafin are efect diuretic, este indicat pentru prevenirea și tratamentul bolilor de rinichi. Turnați 2 pahare de apă clocotită peste 1 lingură de frunze

de dafin mărunțite și fierbeți la foc mare timp de 2 ore. Lăsați fiertura să se infuzeze timp de 3 ore. Beți acest decoct câte 1 lingură, de 2 ori pe zi.

8. Pentru înțepătura de albină

Mestecați o frunză de dafin după care puneți-o pe locul mușcăturii și aplicați un bandaj sau un plasture. Inflamația și mâncărimea vor dispărea rapid!

9. Pentru aromatizarea aerului din interior

Proprietățile dezinfectante puternice ale frunzei de dafin se datorează uleiurilor esențiale din componența sa.

Fierbeți 10-15 frunze și lăsați vasul cu fiertură în cameră. În curând, va apărea o aromă plăcută condimentată, iar bacteriile vor fi învinse!

Vă rugăm să rețineți: Aceste rețete sunt contraindicate femeilor gravide și mamelor care alăptează, precum și persoanelor care suferă de ulcer la stomac și duodenal, pacienților cu forme severe de diabet.

Efectul terapeutic al frunzei de dafin este atât de puternic încât înainte de aplicarea remediilor din frunze de dafin este necesar să consultați medicul.


Autor text: Perfect-ask.com

Proprietățile magice ale frunzei de dafin pe care probabil nu le știați was last modified: September 11th, 2018 by admin
loading...
Loading...

Lasă un răspuns