O banană pe zi te tine departe de doctor. Iată 8 beneficii uimitoare pe care le au bananele – Ian Official

O banană pe zi te tine departe de doctor. Iată 8 beneficii uimitoare pe care le au bananele

AR PUTEA SĂ ÎȚI PLACĂ
loading...

Bananele sunt niste fructe exotice cu excelente beneficii pentru sănătate. Cei care aleg să le consume frecvent aduc organismului un aport de vitamine și minerale esențiale.

În banane se mai găsește vitamina C, aproximativ 15% din necesarul de care are nevoie un adult, vitamina B6 (35% din necesarul zilnic), dar și magneziu, calciu, fibre și vitaminele A si E. Nu conțin colesterol și nici grăsimi, fiind foarte ușor de digerat de organism.

O banană pe zi te tine departe de doctor. Iată 8 beneficii uimitoare pe care le au bananele Bananele sunt niste fructe exotice cu excelente beneficii pentru sănătate. Cei care aleg să le consume frecvent aduc organismului un aport de vitamine și minerale esențiale.

În banane se mai găsește vitamina C, aproximativ 15% din necesarul de care are nevoie un adult, vitamina B6 (35% din necesarul zilnic), dar și magneziu, calciu, fibre și vitaminele A si E. Nu conțin colesterol și nici grăsimi, fiind foarte ușor de digerat de organism.

Iată 8 motive pentru care ar trebui sa consumi banane: Sănătatea inimii. Consumul regulat de fructe pline de potasiu ajută la protecția împotriva hipertensiunii arteriale, ateroscleroza și a accidentul.

Oase. Fructo-oligo-zaharidele fermenta în tubul digestiv, aceasta contribuie la consolidarea capacității organismului de a absorbi calciul. Energie și echilibrare. Bananele conțin un volum optim de carbohidrați care se transformă în zahăr și conferă, astfel, energie pentru buna funcționare a mușchilor.

Creier. Potasiul din banane activează centrii nervoși și îi oferă creierului energie. Te ajuta sa ai o vedere ageră.
Potrivit unui studiu publicat în Arhivele de Olftalmologie din Statele Unite ale Americii, în anul 2004, persoanele care consumă 3 porţii de fructe pe zi sunt statistic mai ferite de a dezvolta o boală de diminuare a vederii.

Scad riscul apariției diabetului. Consumul de banane scade riscul apariției diabetului, datorită conținutului de vitamina B6, susțin specialiștii. Un păr bogat și sănătos.

AR PUTEA SĂ ÎȚI PLACĂ
loading...

Fiind bogate în vitamine esențiale care mențin părul strălucitor și previn subțierea acestuia. Anemie. Bananele conțin și fier și astfel aceste fructe minune vin în ajutorul celor care suferă de anemie, stimulând producția de hemoglobină.

Cumparare si pastrare Odata copte, bananele sunt foarte fragile si incep sa se descompuna in timp scurt. In domeniu, bananele sunt de obicei recoltate in timp ce acestea au inca culoarea verde, deoarece sunt mai usor de transportat atunci cand fructele sunt crude si au o texura ferma.

In scopul de a se coace, ele sunt de obicei supuse la etilena sau pastrate in imediata apropiere cu alte fructe coapte. Gata sa fie mancate, bananele ar trebui sa fie destul de ferme, de o culare galben luminos si sa emane un parfum bogat, iar coaja ar trebui sa poata fi desprinsa cu usurinta.

La maturitate, bananele sunt foarte incarcate nutritiv si au un gust dulce. Evitati bananele siropoase sau deteriorate. Metode de servire Bananele vin cu un strat protector natural aflat la exterior, prin urmare, sunt mai putin probabil contaminate de germeni si de praf.

Nu trebuie decat sa elimini coaja si apoi te poti bucura de savoarea ei. Banana se poate adauga cu mare incredere in salatele de fructe. In combinatie cu lapte, putem crea un minunat milk-sake de banane foarte indragit, mai ales de cei mici.

Ele mai sunt folosite si la dulceturi, singure sau in combinatie cu alte fructe. Alaturi de frisca si putin sirop de artar, putem crea o inghetata minunata. Chips-urile de banana sunt o gustare produsa din banane uscate, deshidratate sau prajite, Se adauga de asemenea la prepararea deserturilor cum ar fi budinci, torturi, tarte, briose sau banana split. Surse: sanatatea.ro, ghidnutritie.ro

O banană pe zi te tine departe de doctor. Iată 8 beneficii uimitoare pe care le au bananele was last modified: January 12th, 2018 by admin
AR PUTEA SĂ ÎȚI PLACĂ
loading...

Lasă un răspuns