Momentul greu in care un papagal isi ia „adio” de la stapana sa, dupa 25 de ani de cand au fost de nedespartit – Ian Official

Momentul greu in care un papagal isi ia „adio” de la stapana sa, dupa 25 de ani de cand au fost de nedespartit

loading...

Toate religiile lumii ne reflecta legatura speciala dintre om si animal. Animalele si plantele intruchipeaza calitati si atribute de care omul are nevoie ca sa se dezvolte si la care ar putea avea acces,

nu prin decimarea lor, ci prin deschiderea mintii si sufletului catre energia, mediul de viata si particularitatile de manifestare ale oricarei fiinte si constiinte care nu este om.

Mai presus de ceea ce stim ca este din punct de vedere fizic, un animal, ar trebui sa incepem sa realizam felul in care acel animal ne priveste si cum ne face sa ne simtim,

ce trezeste in noi si ce ne-ar putea invata prin simpla lui prezenta. Iar mai departe, faptul ca nimic nu valoreaza mai mult decat o viata respectata pentru ceea ce este ea.

Animalele ne pot ajuta sa ne intelegem mai bine pe noi, sa ne deschidem simturile adormite. Pe multe dintre ele le-am scos din mediul lor si am devenit responsaboli de bunastarea lor.

Animalutele vin cu lectia compasiunii, fara de care nimic nu poate fi infaptuit si facut sa dureze. Multe sunt beneficiile aduse de relatia dintre oameni si animalele lor de companie:

celor mici le intareste simtul responsabilitatii, adultilor le ofera un copil-surogat sau un prilej pentru intarirea statutului social, iar pe batrani ii ajuta sa se simta mai putin singuri.

Citeste si:

Curiozități despre papagali

Papagalii sunt unele dintre cele mai uimitoare specii de păsări. Aceștia sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a memora și a reda cuvinte.

Există numeroase lucruri interesante despre ei. În acest articol vă prezentăm câteva informații despre papagali care merită știute:

Există aproximativ 353 de specii diferite de papagali.
Există 2 familii de papagali: Cacatatuidae și Psittacidae.

Papagalii au primul și al 4-lea deget de la picioare orientat înapoi, iar al 2-lea și al 3-lea înainte.

În sălbăticie, papagalii consumă semințe, nuci și o mulțime de plante pe care le găsesc în habitatul lor natural. Cu toate acestea, ei consumă și carnea pe care o găsesc în pădurile tropicale.

Primul papagal a fost importat în Marea Britanie în anul 1504.

Masculii și femelele din multe specii de papagali sunt identici, iar pentru a-i deosebi este nevoie de efectuarea unor teste de sânge.

Dintre speciile de papagali mici, cel mai comun este perușul.
Cel mai greu papagal din lume este Kakapo.

Durata de viață al unui papagal este de 75-80 de ani. Speciile mici de papagali pot trăi până la 10 ani în captivitate, în timp ce speciile mari au o durată de viață de până la 80 de ani.

loading...

Cel mai bătrân și mai faimos papagal din lume a trăit 87 de ani.
Kakapo este singurul papagal nocturn.

Papagalii sălbatici nu imită oamenii.
În Statele Unite există aproximativ 11 milioane de papagali care sunt păstrate de oameni, ca animale de companie.

Papagalii se împerechează pe viață – ei sunt păsări monogame.
Toate speciile de papagali depun ouă albe.

Papagalii sunt păsări omnivore.
Papagalii sunt singurele păsări care se folosesc de gheruțele lor pentru a mânca.

Cele mai multe specii de papagali trăiesc în zonele tropicale. Puține specii de papagali preferă zonele mai reci ale globului.
Papagalul gri african numit Alex, a reușit să învețe să numere până la 6, răspunde la întrebări, poate să recunoască 7 culori și să

identifice 35 de obiecte diferite. Acesta este considerat cel mai inteligent papagal din lume.
Cea mai mică specie de papagali este papagalul-buff, are o lungime de 8 cm și cântărește aproximativ 10g.

surse:bunadimineata.ro, lucruriinteresante.ro

Momentul greu in care un papagal isi ia „adio” de la stapana sa, dupa 25 de ani de cand au fost de nedespartit was last modified: September 8th, 2018 by admin
loading...
Loading...

Lasă un răspuns