Langoși pufoși cu smântână și cașcaval — o gustare rapidă, delicioasă și sățioasă! – Ian Official

Langoși pufoși cu smântână și cașcaval — o gustare rapidă, delicioasă și sățioasă!

Langoșii sunt rotunzi, pufoși și mari. Se pregătesc din aluat dospit, prin prăjire în ulei încins, iar apoi se ung cu smântână fermentată și se presară cu cașcaval. Cașcavalul se topește și ei devin încă mai gustoși!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-500 g de făină;

-350 ml de apă;

-20 g de drojdie proaspătă (sau 10 g de drojdie uscată);

-1.5 linguriță de zahăr;

-o linguriță rasă de sare;

-2 linguri de ulei.

Pentru umplutură: smântână fermentată și cașcaval.

Altele: 100-200 ml de ulei (pentru prăjit).

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați drojdia cu ½ linguriță de zahăr, o linguriță de făină și puțină apă. Lăsați-o să se odihnească pe parcursul a 10 minute, ca să se activeze.

2.Amestecați făina cu zahărul rămas și sarea. Adăugați apa rămasă și drojdia activată. Frământați aluatul. El trebuie să fie moale și lipicios. Nu trebuie să-l îmbibați cu făină.

3.Pudrați suprafața aluatului cu făină. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească pe parcursul a aproximativ 40 minute.

4.Adăugați uleiul și frământați aluatul până îl veți încorpora complet. Puneți aluatul pe suprafața de lucru și acoperiți-l cu folie alimentară. Lăsați-l să se odihnească pe parcursul a circa 10 minute.

5.Divizați-l în 4-6 bucăți (în funcție de dimensiunea dorită a turtițelor). Modelați-le sub formă de bile și acoperiți-le cu folie alimentară.

6.Întindeți fiecare bucată de aluat sub formă de turtiță (cu mâinile sau sucitorul). Ca să o transferați mai ușor pe tigaie, puteți să o întindeți direct pe o farfurie unsă cu puțin ulei.

7.Încingeți o cantitate mică de ulei pe o tigaie. Așezați turtița pe ea și prăjiți-o pe ambele părți, până se va rumeni.

8.Ungeți jumătate de langoș cu smântână fermentată și presărați-l cu cașcaval ras. Apoi îndoiți-l acoperind umplutura.

Simplu, rapid și gustos! Vă recomandăm să pregătiți acest deliciu!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi! sursa:retete-usoare.info

 
Langoși pufoși cu smântână și cașcaval — o gustare rapidă, delicioasă și sățioasă! was last modified: January 31st, 2019 by admin