Lacrimile schimbă totul în organism! Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când plângi! – Ian Official

Lacrimile schimbă totul în organism! Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când plângi!

loading...

Oamenii plâng în mai multe situații:

Plângem când avem o mare durere în suflet, ori atunci când tăiem ceapa, ori atunci când în aer e fum. În ultimile două cazuri plânsul este o reacție a organismului de protecție a ochilor.

Lacrimile mai au rolul de a umezi suprafața ochilor. Totodată, lacrimile conțin substanțe care atacă infecțiile care ar putea afecta sănătatea ochiului.

Adică, lacrimile sunt un antibiotic natural!

Dr. William Fey de la Centrul Medical Ramzey din Minneapolis a descoperit lumii o curiozitate legată de lacrimi. Astfel, conform dr. Fey, lacrimile nu au mereu aceeași compoziție.

De exemplu, atunci când tăiem ceapă, lacrimile sunt aproape în totalitate compuse din apă. Însă atunci când plângem din cauza emoțiile puternice, lacrimile conțin hormoni ai stresului.

Dr. Ad Vingerhoets, psiholog și profesor la Universitatea Tilburg din Olanda, afirmă că femeile plâng de 4 ori mai des decât bărbații.

Însă atunci când este vorba de pierderea unei persoane dragi, femeile și bărbații plâng în egală măsură.

Totodată, Dr. Ad Vingerhoets afirmă că bărbații plâng mai des în momente de fericire, iar femeile – în momente dramatice.

loading...

Bărbații plâng mai rar decât femeile în momente dramatice datorită prezenței mai ridicate la aceștia a hormonului testosteron, hormon care previne plânsul.

Lacrimile au și o componentă psihologică și socială puternică. Astfel, lacrimile ne ajută să empatizăm o persoană care suferă. Plânsul este un semnal de alarmă către ceilalți reprezentanți ai speciei noastre și totodată o cerere de ajutor.

De aceea, atunci când vedem pe cineva plângând suntem foarte dispuși să ajutăm acea persoană (desigur, dacă nu suntem nesimțiți).

Totodată, prin plâns are loc o curățire emoțională. Adică plânsul este un fel de baie pentru suflet.

Îți dorim să plângi doar de bucurie!

Autor text: sanatosi.info

Lacrimile schimbă totul în organism! Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când plângi! was last modified: September 12th, 2018 by admin
loading...
Loading...

Lasă un răspuns