Istoria impresionantă de viață a solistei brunete din legendara trupă ABBA – Ian Official

Istoria impresionantă de viață a solistei brunete din legendara trupă ABBA

ABBA – legendara trupă suedeză, care a cunoscut culmile popularității în anii ’80. Albumele trupei s-au vândut într-un tiraj de peste 350 milioane de exemplare.

Membrii trupei au fost primii reprezentanți ai Europei care au nimerit în topurile țărilor în care limba vorbită este engleza (SUA, Marea Britanie, Canada, Irlanda, Australia și Noua Zeelandă). În anul 2010, trupa a primit propria stea în Rock and Roll Hall of Fame.

Cvartetul a fost numit ABBA, după inițialele numelor membrilor săi: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad. Toți, cu excepția lui Anni-Frid, sunt suedezi. Anume dânsei îi dedicăm astăzi acest material. Anni-Frid Lyngstad a avut o viață deloc ușoară și interesantă.

Chiar și în cadrul trupei, dânsa reușea să iasă în evidență. Toți membrii trupei fiind blonzi, iar ea – o brunetă focoasă și frumoasă, cu o voce irepetabilă și pătrunzătoare.

S-a născut în timpul războiului, la 15 noiembrie 1945, în Norvegia. Mama sa, tânăra Synni Lyngstad, în vârstă de 19 ani, a rămas însărcinată de la un militar german, Alfred Haase.

Așa a apărut pe lume viitoarea cântăreață. Tatăl ei nu știa de nașterea fiicei sale, fiind așteptat de familia lui, în Germania, acolo unde a revenit după ce a încheiat acțiunile militare.

La 32 de ani, în 1977, jurnaliștii publicației Bravo l-au căutat pe tatăl deja celebrei Anni-Frid Lyngstad și le-au organizat o întâlnire. Însă, după atâția ani de tăcere, tatăl și fiica nu au mai reușit să construiască o relație.

Atunci când Anni-Frid avea 3 ani, mama ei a dus-o la bunica sa în Suedia. Synni Lyngstad era mult prea afectată de bârfele care circulau pe tema copilului său născut în afara căsătoriei.

Avea de când să își refacă viața. Dar soarta a decis altceva pentru ea. La câteva luni, femeia a murit din cauza unei insuficiențe renale. Avea doar 21 de ani. Anni-Frid aproape că nu și-o amintește pe mama sa.

Fetița și-a găsit refugiu în artă. La vârsta de 13 ani a început să evolueze pe scenă, interpretând coveruri ale hiturilor lui Glenn Miller și Duke Ellington. Iar la 17 ani și-a fondat propria trupă muzicală – Anni-Frid Four.

Tot la această vârstă, Anni-Frid s-a căsătorit. Își dorea să întemeieze familia de care nu avusese parte. Alesul i-a devenit muzicantul Ragnar Fredriksson. Din căsătoria lor s-a născut un fiu, Hans Ragnar Fredriksson, în 1963, și o fiică, Ann Lise-Lotte Fredriksson, în 1967. Imediat după nașterea fiicei, soții au divorțat.

Anni-Frid a întâmpinat mari greutăți de una singură cu doi copii. Dar, soarta i-a dăruit întâlnirea cu Benny Andersson, cel care avea să devină membru al trupei ABBA. Din anul 1971, ei au început să locuiască împreună, în 1978 și-au oficializat relația și au fost căsătoriți 3 ani. Aceștia au fost 10 ani de viață fericită pentru Anni-Frid.

Este interesant faptul că în această perioadă datează și existența popularei trupe muzicale. De îndată ce cei doi s-au despărțit, a încetat și activitatea trupei. Probabil, în tot acest timp, trupa a cunoscut succesul datorită dragostei dintre Lyngstad și Andersson.

Anni-Frid a dorit să întoarcă o nouă filă în viața ei și a plecat din Suedia. O vreme a locuit la Londra. Apoi, în orașul dragostei, Paris, acolo unde, în 1984, a înregistrat primul său album solo ”Shine”. Peste 2 ani, s-a mutat definitiv în Elveția.

Acolo o aștepta un vechi prieten, prințul titular Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen. În anul 1992, ei s-au căsătorit. Astfel, fosta solistă a trupei ABBA a devenit Alteța sa, Prințesa Anni-Frid Reuss von Plauen. Peste 6 ani, fiica ei moare într-un accident rutier, iar la un an după asta, își pierde soțul, care suferea de cancer.

Anni-Frid a devenit prințesă văduvă. Întreține relații de prietenie cu familia regală suedeză, este implicată în proiecte de caritate și de protecție a mediului. Locuiește într-un sătuc alpin Zermatt, din Elveția, unde duce un mod de viață sănătos și nu se gândește să-și reia cariera muzicală… sursa:fasingur.info

Istoria impresionantă de viață a solistei brunete din legendara trupă ABBA was last modified: February 2nd, 2019 by admin