Iată cinci secrete care va pot ajuta să aveți muscate sănătoase și mai ales pline de flori – Ian Official

Iată cinci secrete care va pot ajuta să aveți muscate sănătoase și mai ales pline de flori

Loading...

Mușcatele se află cu siguranță în topul celor mai iubite flori. Multicolore, vesele și ușor parfurmate aceste flori au nevoie de o îngrijire simplă.

În momentul în care vreți să alegeți o mușcată e bine să știți că cele de talie înaltă pot atinge înălțimi de circa 80-100 cm, fiind potrivite pentru parcuri și în grădini.

Pentru nevoile uzuale sunt recomandate soiurile pitice cu creșterea normală, iar pentru balcon, cele curgătoare. Aveți grijă să alegeți plante sănătoase, cu frunze verzi, fără urme de boală.

1. Transvazați plantele imediat ce le-ați cumpărat! Imediat ce le-ați cumpărat trebuie să știți că este musai să le transvazați fie în jardiniere, fie în ghivece spațioase, prevăzute cu orificii pentru scurgerea apei.

Atenție! Toate speciile de mușcate sunt foarte sensibile la umezeală mare și pot putrezi la bază din cauza excesului de apă.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că ghiveciul este destul de încăpător pentru specia de mușcată pe care vreți să o plantați și nu este de culoare neagră pentru cele plantate la exterior (ghivecele negre se supraîncălzesc la soare).

2. Alegeți pământul potrivit! Mușcatele cresc foarte bine atât într-un pământ de grădină, cât și într-un amestec îmbogățit cu turbă și nisip. În ceea ce privesc mușcatele de anul trecut, care au iernat în casă, ideal este să le schimbați pământul doar de la suprafață.

3. Nu le țineți în locuri prea umbroase! Majoritatea mușcatelor nu vor înflori prea frumos și vor fi mai sensibile la boli dacă sunt poziționate la umbră, poate doar unele soiuri care preferă semiumbra să fie mai fericite în astfel de condiții (Pelargonium graveolens).

Loading...

4. Vara, udați florile de 2-3 pe săptămână! În ceea ce privește udarea se recomandă ca în perioada de vară, să udați mușcatele de circa 2-3 ori pe săptămână. Iar dacă sunt ținute în plin soare mai multe ore, trebuie udate zilnic, de preferat doar dimineața.

Treebuie să evitați pe cât posibil udarea de după-amiază în perioada verii, când soarele este extrem de puternic și există riscul să opăriți rădăcinile. Ideal este să faceți această operațiune dimineața sau seara. Periodic, puteți face și câte un duș plantei, acest lucru o va răcori fantastic după o zi caniculară.

5. Fertilizați regulat planta! Un aspect foarte important de care va depinde aspectul estetic al plantei este ferilizarea regulată. Astfel o dată la două săptămâni, din luna aprilie până în luna septembrie, adăugați în apa de udare îngrășământ lichid special pentru mușcate.

Nu uitați să protejați mușcatele și de curenții puternici de aer, acesția pot rupe lăstarii cu tot cu flori și încetinesc procesul de înflorire. Temperaturile de 18-21 °C, ziua, și 12 °C noaptea sunt ideale pentru o creștere armonioasă

Sursa:andreilaslau.ro

 
Iată cinci secrete care va pot ajuta să aveți muscate sănătoase și mai ales pline de flori was last modified: April 22nd, 2018 by admin
Loading...

Lasă un răspuns