Iată ce trebuie să faci în cazul în care te dor ochii de la curent – Ian Official

Iată ce trebuie să faci în cazul în care te dor ochii de la curent

loading...

Mulți oameni se plâng că îi dor ochii de la curent sau de la aerul condiționat deoarece schimbările de temperatură bruște afectează globul ocular, produc sensibilitate și senzație de iritație și arsură.

Acest lucru poate fi prevenit dacă nu stai în curect sau dacă nu folosești aerul condiționat. Uneori din cauza curentului se umflă pleoapa superioară a ochilui și pot fi simțite și dureri de cap (mai ales de tâmple și de frunte).

Ce trebuie să faci în cazul în care te dor ochii de la curent? În articol sunt prezentate câteva sfaturi recomandate de specialiști.

Sensibilitatea ochilor la aerul rece sau la lumină puternică poate produce lăcrimare și dureri oculare și uneori astfel de simptome pot fi chiar exacerbate.

Disconfortul creat la ochi este destul de mare și accentuat și de alți factori: de soare, praf, vânt, oboseală și forțarea ochiului sau consumul excesiv de alcool.

Folosirea aerului condiționat este o soluție pentru a scăpa de valul de căldură din zilele caniculare de vară dar aerul nu trebuie

să fie prea rece sau aparatul instalat greșit, prea aproape de zona de lucru. Aerul condiționat apare în supermarket-uri, clădiri, magazine, mall-uri, mașini, la locul de muncă și acasă.

Curentul și aerul condiționat poate duce la apariția disconfortului la ochi (lăcrimare, umflarea pleoapelor, senzație de ochi uscat și iritat),

răcelii, durerii de dinți, durerii de cap, rinitei, sinuzitei, junghiurilor în zona spatelui, nevralgiilor la cap, afecterea nervului facial la nas, gură și pleoape.

Aerul condiționat sau curentul pot provoca și afecțiuni mai grave, boli de nas, urechi și afecțiuni ale sistemului respirator.

loading...

Pentru a scăpa de durerea de ochi provocată de curent trebuie folosite lacrimile artificiale pentru păstrarea ochilor umezi.

În zilele de vară când este soare puternic sau vânt trebuie folosiți ochelari de protecție. Dacă apare roșeață și senzație de iritație

și ochi uscat se pot achiziționa medicamente de la farmacie care au proprietăți de calmare a simptomelor și sunt sub formă de picături.

Oamenii trebuie să evite spațiile în care aerul condiționat este prea puternic și să se ferească de medii agresive precum sunt cele

în care poluarea este mare, vântul puternic, fumul intens și iritant, praful prea mult și radiațiile solare accentuate, deoarece

toate acestea pot afecta ochii, pot produce uscarea și înroșirea acestora, iar uneori pot diminua și acuitatea vizuală.

sursa:bodygeek.ro

Iată ce trebuie să faci în cazul în care te dor ochii de la curent was last modified: September 17th, 2018 by admin
loading...
Loading...

Lasă un răspuns