Frumuseţea ta: Mierea de albine, ingredientul minune pentru piele – Ian Official

Frumuseţea ta: Mierea de albine, ingredientul minune pentru piele

loading...

Încă din cele mai vechi timpuri, mierea de albine este folosită în tratamentele de înfrumuseţare. Cunoscută pentru calităţile sale

nutritive, de vindecare şi de hidratare, mierea se regăseşte ca ingredient principal în foarte multe creme de faţă sau de corp.

Datorită conţinutului bogat de vitamine (B1, B2, B5, B3, A, C, D şi K), acizi organici, săruri minerale, potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi sodiu, mierea are proprietăţi calmante,

cicatrizante, hrănitoare, tonifiante, antioxidante şi de regenerare. Mai mult, mierea are o mare putere de hidratare şi hrănire, deoarece zahărul pe care îl conţine reţine apa.

Cu alte cuvinte, datorită mierii, tenul tău devine mai elastic, mai ferm şi mai luminos, iar ridurile se atenuează. Tot cu ajutorul

ei îţi poţi ajuta părul degradat să-şi revină, iar pielea corpului să devină mai hidratată. Aşa că, nu mai sta pe gânduri şi include-o în ritualul tău zilnic de îngrijire.

Masaj cu miere

Un tratament foarte simplu, dar şi foarte eficient este masajul feţei cu miere pentru reglarea circulaţie sângelui, dar şi pentru vindecarea eventualelor răni lăsate de acnee.

Întinde un strat subţire pe faţa curată şi masează uşor, prin mişcări circulare şi delicate. Lasă să acţioneze circa 15 minute, după

care clăteşte bine faţa. Este indicat ca acest tratament să-l aplici pe faţa uşor umezită pentru ca mierea să pătrundă mai uşor în piele.

Mască tonifiantă

Dacă tenul tău are nevoie de tonifiere, aplică un amestec format din: o lingură de miere, o linguriţă de ulei de măsline şi un gălbenuş de ou. Laşi să acţioneze 20 de minute, după care clăteşti.

Mască pentru părul deteriorat

Mierea este bună şi pentru părul tău. Amestecă un gălbenuş de ou cu două linguri de miere şi o lingură de ulei de măsline.

Aplică compoziţia obţinută pe lungimea firului de păr şi lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute.

Este bine să ai părul acoperit cu un prosop în tot acest timp. După acest tratament părul tău va deveni mai mătăsos şi mai hidratat.

Mască hidratantă pentru ten

Se amestecă două linguriţe de miere, o lingură de lapte şi o jumătate de banană (foarte bine pasată). Se lasă 15 minute pe tenul foarte curat şi se îndepărtează cu apă.

loading...

Miere pentru ten gras

Ai nevoie de un amestec din două linguriţe de miere, o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o aspirină bine pisată. Întinde pe toată faţa, sau doar pe zonele afectate de acnee. Clăteşte bine după 20 de minute.

Pori reduşi

Dacă porii măriţi îţi dau bătăi de cap, tot mierea te poate ajuta. Ai nevoie de o jumătate de măr ras şi o linguriţă de miere. Amesteci bine şi întinzi pe faţă pentru 20 de minute.

Gomaj pentru corp

Un excelent exfoliant pentru corpul tău este o pastă formată din mălai şi miere. Mierea conţine substanţe active şi astfel

absoarbe toxinele, creşte circulaţia limfei şi curăţă pielea, care devine mai elastică şi mai netedă. Cu ajutorul acestui gomaj vei elimina toate celulele moarte făcând loc altora noi.

Miere pentru piele uscată

Ai nevoie de 2 linguriţe de miere, o linguriţă de lapte şi un gălbenuş de ou.

Se bate gălbenuşul de ou şi se amestecă cu mierea şi cu laptele. Se aplică pe faţa curată şi se lasă 20 de minute, după care se clăteşte.

De asemenea, mierea este foarte indicată să o aplici pe faţă după ce te duci la cosmetică pentru extracţia punctelor negre şi a coşurilor.

Ea îţi va ajuta ajuta pielea să se vindece mai repede.

sursa:.eva.ro

Frumuseţea ta: Mierea de albine, ingredientul minune pentru piele was last modified: September 22nd, 2018 by admin
loading...
Loading...

Lasă un răspuns