Forţa sugestiei negative este de 2 ori mai mare decât a celei pozitive! Află mai multe despre efectul nocebo – Ian Official

Forţa sugestiei negative este de 2 ori mai mare decât a celei pozitive! Află mai multe despre efectul nocebo

loading...

Subconştientul nostru poate fi influenţat mult de forţa sugestiei. În fucţie de tipul sugestiei, putem avea partea fie de experienţe pozitive, fie negative.

Efectul placebo

Este cunoscut efectul placebo, ce constă în îmbunătăţirea stării de sănătate, fără a utiliza un medicament, remediu pentru boala în cauză.

Forţa sugestiei

Pacienţilor li s-a spus că se vor face bine şi pentru că au crezut asta, 50% dintre ei s-au tratat.

Subconştientul lor a fost convins că medicamentul este eficient şi a dat comandă organismului să se facă bine.

Efectul nocebo

Mai puţin cunoscut este efectul nocebo. În cadrul unui experiment, pacienţilor li se oferă un medicament, despre care li se spune că le va face rău.

În acest caz, 90% dintre aceştia acuză simptomele respective. Cu toate că şi de această dată este vorba de aceeaşi pastilă cu zahăr.

În urma experimentului, se constată că forţa sugestiei negative este aproape de 2 ori mai mare decât a sugestiei pozitive.

Iată de ce este important să fim atenţi la mesajele cu care suntem bombardaţi zilnic, deoarece cele negative pot afecta puternic subconştientul.

Este bine să evităm să urmărim violenţa promovată la televizor, să evităm persoanele negative şi să ne aflăm în preajma celor pozitive, optimiste.

Timp de 2 săptămâni:

nu vă plângeţi de nimic
nu urmăriţi buletinele de ştiri la TV

nu ascultaţi văicărelile altora
Urmând aceste sfaturi, veţi sesiza că viaţa vi s-a schimbat spre bine.

loading...

sursa:sanatosi.info

Forţa sugestiei negative este de 2 ori mai mare decât a celei pozitive! Află mai multe despre efectul nocebo was last modified: September 10th, 2018 by admin
loading...
Loading...

Lasă un răspuns