Femeia puternică este acea mamă care alege să își crească singură copiii, decât să rămână într-o familie unde este violență, agresivitate atât fizică cât și verbală. – Ian Official

Femeia puternică este acea mamă care alege să își crească singură copiii, decât să rămână într-o familie unde este violență, agresivitate atât fizică cât și verbală.

Loading...

Pentru că am pășit timid în luna martie, luna femeii prin definiție, am provocat-o pe psihologul colaborator al Doctorului zilei, Eveline Țibichi Osnaga să ne explice cum sunt femeile puternice și ce poți face ca să ajungi o astfel de femeie. Iată recomandările ei, ca un fel de mărțișor

Dana Lascu

Doctorul Zilei: Că tot se apropie luna martie, hai să vorbim un pic altfel despre femeie. Care este profilul femeii puternice?

Psiholog Eveline Osnaga: Profilul femeii puternice este atât de complex, încât este dificil să îl sintetizăm în câteva cuvinte. Femeia puternică este feminină și nu se simte vulnerabilă să își arate această latură.

Este acea femeie care știe să gestioneze latura masculină din ea și nu face abuz de putere. Este femeia care nu se milogește pentru iubirea sau atenția unui bărbat.

Este independentă și știe să-și stăpânească „furtunile” emoționale. Este acea femeie care nu fuge de singurătate, ci știe că momentele de singurătate au importanța lor în dezvoltarea ei.

Femeia puternică știe care este diferența între iubire și atașament. Femeia puternică este acea mamă care alege să își crească singură copiii, decât să rămână într-o familie unde este violență, agresivitate atât fizică cât și verbală.

Putem spune că este și acea femeia care își găsește puterea să o ia de la capăt ori de câte ori viața o va provoca. Când o femeie puternică este rănită, ea devine din ce în ce mai puternică. Femeia puternică este și acea femeie care știe ce vrea și are planuri care să o ajute să obțină ce își dorește.

Este acea femeie care nu-și clădește fericirea pe nefericirea alteia sau altora. Este acea femeie care are încredere în ea și nu se lasă manipulată.

Este acea femeie care știe să fie soție, mamă, iubită, gospodină și care se ocupă de propria carieră fără a-și neglija celelalte roluri. Este acea femeie care are o relație cu mama ei suficient de puternică, încât să fi învățat din greșelile acesteia.

Loading...

Este femeia care este pregătită să fie un model pentru copiii ei și este conștientă că nu-i crește pentru ea, ci pentru societate. Cum spuneam, lista e lungă și poate continuă cu multe aspecte.

Sexul slab/sexul tare

Dr. Zilei: Suntem noi sexul slab? Să vorbim despre mitul inferiorității femeii și corelativa dominanță a bărbatului…

Psiholog Eveline Osnaga: Cred că povestea asta cu „sexul tare” și „sexul slab” a ajuns să fie că o metaforă în secolul al XXI-lea.

Asistăm la un proces de feminizare a bărbatului și automat și noi ne remodelăm. Este adevărat că în fiecare bărbat există și o latură feminină, cum și în fiecare femeie există o latură masculină. Atunci când bărbații din viață noastră își manifestă latura feminină, noi devenim din ce în ce mai … puternice.

În realitate, unei femei îi stă cel mai bine când se poartă că o femeie, când se simte bine în pielea ei și când nu intră într-o competiție cu bărbatul de lângă ea.

Femeia ar trebui să fie inferioară bărbatului atunci când vorbim despre puterea fizică, eventual de înălțime și la numărul de la pantof.

Dacă vorbim de dominare în cuplu, atunci acolo nu există nici iubire, nici fericire, indiferent cine ar fi dominatorul, el sau ea.

Dr. Zilei: Cum ajungi la acel echilibru interior care să te întărească psihic suficient că să poți sta bine înfiptă pe poziții, fără să-ți pierzi feminitatea?

Citeste continuarea pe :doctorulzilei.ro

 
Femeia puternică este acea mamă care alege să își crească singură copiii, decât să rămână într-o familie unde este violență, agresivitate atât fizică cât și verbală. was last modified: April 30th, 2018 by admin
Loading...

Lasă un răspuns