Emotionant ! O pasare Colibri isi hraneste Puii… Filmuletul te va cuceri… – Ian Official

Emotionant ! O pasare Colibri isi hraneste Puii… Filmuletul te va cuceri…

loading...

PASĂREA COLIBRI zboară mai repede decât un avion de vânatoare. Este greu de fotografiat

PASĂREA COLIBRI celebrează Ziua Pământului cu ajutorul Google, Poate ca nu masoara mai mult decat cativa centimetri in

lungime, dar micuta pasare colibri este mai iute decat un avion de vanatoare si zboara mai repede decat o nava spatiala, sugereaza un nou studiu al cercetatorilor Universitatii din California.

Conform oamenilor de stiinta de aici, pasarea colibri Anne este capabila de cele mai rapide manevre aeriene din lumea naturala, raportat la dimensiunile sale.

Cercetatorii universitatii au descoperit recent ca acest animal poate plonja prin aer cu viteza de 92,8 kilometri pe ora, fiind cea mai rapida creatura de pe Pamant.

Se deplaseaza in fiecare secunda pe o distanta echivalenta cu 383 lungimi de corp, mai repede decat un avion cu reactie, care

parcurge in zbor 150 lungimi de corp pe secunda si decat o nava cosmica, care reintra in atmosfera terestra cu viteza de 207 lungimi de corp pe secunda.

Forta G pe care pasarea colibri o exercita atunci cand se intoarce din plonjare este de aproape noua ori (9 G) mai mare decat forta gravitationala, echivalentul maximului experimentat de pilotii avionelor de lupta.

Dar Christofor Clark de la Universitatea din California estimeaza ca fortele G create in momentul in care pasarea colibri revine din picaj ar face multi piloti antrenati sa lesine, ca rezultat al golirii rapide a sangelui din creier.

“In timpul picajelor lor, masculii de pasare colibri Anne au atins viteze si accelerari care au depasit perferomantele inregistrate in trecut ale vertebratelor angajate in manevre aeriene voluntare.

Dupa ce au initiat primul stadiu al picajului prin miscarea aripilor, acestia si le-au lipit de trup, punct in care au atins o viteza maxima egala cu 383 lungimi de corp pe secunda. Aceasta este cea mai mare vitezain lungimi de corp atinsa vreodata de o vertebrata”, sustine doctorul Clark.

Pasarea Colibri

Pasarile colibri fac parte din familia trohilidaelor. Locuiesc doar pe continentele americane, in zona tropicala si au un penaj foarte viu colorat.

PĂSĂRILE COLIBRI, Cele mai mici păsări

Din familia PĂSĂRILOR COLIBRI face parte şi cea mai mică zburătoare din lume. Cea mai mare pasăre din familia colibri ajunge la o lungime de 22 de centimetri şi are o greutate de 20 de grame, scrie lumea-copiilor.ro.

CUM SUNT COLORATE PĂSĂRILE COLIBRI

Cele mai multe PĂSĂRI COLIBRI au penele, în mare parte, în nuanţe de verde metalizat. Există şi specia „COLIBRI de umbraa€œ, cu pene maro.

CE MĂNÂNCĂ PĂSĂRILE COLIBRI

PĂSĂRILE COLIBRI se hrănesc preponderent cu nectar, pe care îl „beau” din flori. Limbă unei PĂSĂRI COLIBRI iese din plisc de 200 de ori într-un minut. O PASĂRE COLIBRI mănâncă, pe zi, hrană care cântăreşte de două ori cât propria greutate.

CUM ZBOARĂ PĂSĂRILE COLIBRI

Zborul micuţelor PĂSĂRI COLIBRI este foarte interesant, deoarece aripile se mişcă cu o viteză de care nu sunt capabile alte păsări. În timpul zborului, PASĂREA COLIBRI dă din aripi de 70 de ori pe secundă.

PUIŞORII DE PASĂREA COLIBRI

Puii de PASĂREA COLIBRI sunt crescuţi de femelă. Masculii sunt foarte puţin implicaţi, vizitând extrem de rar propriul cuib. Cei mai aprigi duşmani ai PĂSĂRILOR COLIBRI de care trebuie feriţi puişorii, sunt şerpii şi pisicile sălbatice.

Poate zbura în toate direcţiile: orizontal, vertical, lateral, pe spate, înainte, înapoi, în zig-zag. Este capabilă, de asemenea, să zboare fără să se deplaseze din punctul în care se află, părând să fie suspendată în nemişcare.

PASĂREA COLIBRI, PASĂRE MAGICĂ

Vechii amerindieni credeau că Marele Spirit a înzestrat micuţă pasăre cu calităţi magice. Penele sale erau adunate cu grijă şi preţuite că având vibraţia iubirii.

Indienii erau convinşi că prin cântecul ei poate deştepta medicamentul din flori şi că nu rămâne niciodată în locuri în care apare urâţenia sau răutatea. De altfel, pasărea colibri moare repede dacă este prinsă în plasă, închisă în colivie sau agresată.

ŞTIAŢI CĂ?…

Păsării colibri i se mai spune „pasare muscaa€œ
Colibri este singură pasăre care zboară cu spatele

Oul unui colibri cu gât rubiniu este mai mic decât o boabă de mazăre
O pasăre colibri cântăreşte doar 3,2 grame

Inimă unei păsări colibri bate de 1.200 de ori pe minut
Pasărea colibri are opt perechi de coaste

PASĂREA COLIBRI, GREU DE POZAT

Pentru a face un instantaneu reuşit cu o PASĂRE COLIBRI trebuie să fii un fotograf iscusit şi să ai un apărat foarte bun. Cele mai interesante imagini sunt cele în care corpul păsării se vede clar, iar aripile rămân parcă „intepenite” în aer

PASĂREA COLIBRI, ZÂNA ALBINELOR

Cea mai mică pasăre din lume face parte din familia PĂSĂRILOR COLIBRI. Micuţă zburătoare trăieşte doar în Cuba. Este denumită „Zana albinelora€œ, iar în spaniolă i se spune „Zunzuncito”. Are o greutate de doar 2 grame şi o înălţime de cel mult 6 centimetri.

DE CE AU FOST BOTEZATE COLIBRI

loading...

Popularitatea micuţei păsări a devenit atât de mare încât o mulţime de lucruri, de la aparatură electronică, la hoteluri, îi poartă numele.

Colibri EC 120B este un elicopter cu un singur motor, care poate transporta 4 pasageri, în afară de pilot. Chiar dacă face parte din grupă elicopterelor uşoare, cântăreşte 1,4 tone. Şi cel mai mic pistol vândut vreodată se numeşte Kolibri.

BOTEZATE COLIBRI

Popularitatea micutei pasari a devenit atat de mare incat o multime de lucruri, de la aparatura electronica, la hoteluri, ii poarta numele.

Colibri EC 120B este un elicopter cu un singur motor, care poate transporta 4 pasageri, in afara de pilot. Chiar daca face parte din grupa elicopterelor usoare, cantareste 1,4 tone. Si cel mai mic pistol vandut vreodata se numeste Kolibri.

O legenda rock

O binecunoscuta formatie rock din Romania poarta numele „Pasarea Colibri“. In imagine, membrii fondatori: Vlady Cnejevici, Mircea Vintila, Florian Pittis si Mircea Baniciu.

PASARE COLIBRI URIASA

Intinse pe o suprafata de aproximativ 520 km2, desenele de la Nazca, din sudul Perului, reprezinta una dintre cele mai mari enigme. Vazute de la sol, desenele, mari de sute de metri, nu au nici o noima. Conturul lor poate fi deslusit doar de la 100 de metri inaltime, din avion.

Nimeni nu stie la ce serveau acum cateva milenii ditamai desenele si nici cum au fost facute. Unul dintre cele mai cunoscute desene de la Nazca reprezinta o pasare colibri de cateva sute de metri.

PASĂREA COLIBRI îţi urează O ZI A PĂMÂNTULUI FERICITĂ cu ajutorul Google.

Inima PASARII COLIBRI bate de 1200 de ori pe minut.

Ca şi alte păsările îşi fac cuib şi depun ouă, care au mărimea unui bob de mazăre, fiind chiar şi mai mici. Femela este o bună mamă, dar masculul vizitează rar cuibul. Puii sunt hrăniţi de mamă, care trebuie să-i mai apere şi de şerpi şi pisici sălbatice.

Simpatia şi popularitatea de care se bucură această pasăre a făcut ca multe obiecte să fie botezate cu numele ei: elicoptere, aparatură electronică, hoteluri, pistoale şi chiar formaţii de muzică uşoară.

PASARE COLIBRI a mai fost numită şi piticul cu memorie de elefant. Astfel oamenii de ştiinţă britanici şi canadieni au ajuns la concluzia că gingaşele păsări pot să-şi amintească unde şi când au consumat nectar, chiar dacă au un creier de 7000 de ori mai mic decât al omului.

Pentru realizarea acestui studiu, grupul de cercetatori a urmarit în Muntii Stâncosi din Canada trei colibri roşii de sex masculin, măsurand periodicitatea în care ei încercau să culeagă nectarul a opt flori artificiale. Jumatate din acestea erau alimentate cu nectar la fiecare 10 minute, iar celelalte la un interval dublu.

S-a constatat că păsările reveneau să se hrănească urmand orarul fiecărei flori în parte, un comportament unic pentru un animal în libertate. Cercetatorii sunt de parere că această capacitate ar putea fi o rezultantă a faptului că păsările, care cântaresc numai 3,2 grame, trebuie să îşi economisească energia pentru a efectua o migratie de 1.500 km între Canada şi Mexic.

Cu un an în urmă o ştire referitoare la PASARE COLIBRI a stat pe prima pagină a ziarelor româneşti. Se spunea că în localităţi din vestul ţării noastre ar fi fost văzute astfel de păsări.

Specialiştii explică acest fenomen prin modificarea climei. Cu toate acestea este greu de explicat cum ar fi putut să străbată o distanţă aşa mare. De altfel, fiind foarte greu de fotografiat, nu există dovezi concrete în acest sens, doar declaraţiile celor care susţin că au văzut-o.

sursa:romaniatv.net

Emotionant ! O pasare Colibri isi hraneste Puii… Filmuletul te va cuceri… was last modified: September 17th, 2018 by admin
loading...
Loading...

Lasă un răspuns