Emotionant ! MAMA mea ICOANA SFANTA ! Pentru toate mamele din lumea-ntreaga ! – Ian Official

Emotionant ! MAMA mea ICOANA SFANTA ! Pentru toate mamele din lumea-ntreaga !

Loading...

Mamele isi iubesc la fel toti copiii? Cand eram mica nici nu ma gandeam ca mama nu isi iubeste la fel de mult toti copiii. Poate ca era mai exigenta cu cei mai mari dintre ei, spre exemplu, dar nu credeam ca un copil primeste (mult mai) multa iubire decat altul.

Si ca o mama are puterea magica de a-si imparti sufletul in mod egal. Credinta asta vine din dragostea pe care mama a revarsat-o deopotriva catre noi, cei cinci frati.

Cand am crescut am fost si mai indarjita si imi spuneam ca atunci cand voi avea copii(imi doream baiat si fata)

ii voi iubi la fel de mult pe amandoi si ca nu voi face diferente nici la gesturile de tandrete, nici la pedepse(daca va fi cazul).

Dar viata mi-a demonstrat ca acest lucru, al mamei care iubeste la fel pe fiecare copil, nu prea se aplica in realitate… Si nu vorbesc de cateva exceptii, uscaturile oricarei paduri, ci de foarte multe mame.

Am sa va spun doar doua cazuri concrete, apropiate mie, caci cele cu care interactionez mai rar oricum sunt multe.

Mama de fete , diferenta mica de varsta intre ele, recunoaste ca tine mai mult la una dintre ele si ca are mai multa incredere in ea. Ati spune ca e vorba de cea mica, nu? Gresit.

Mama de baieti. Isi denigreaza primul baiat, ii spune ca nu si-a dorit sa ramana insarcinata cu el, ca abia se casatorise… Ii condamna permanent si cea mai mica greseala

(chiar si cele „necesare” din care invata si se maturizeaza), nu ii lauda niciodata reusitele.

Cand mai tarziu el isi intemeiaza o familie, sotia lui e „taranca”, iar copilul lui prost, desi nici una, nici cealalta nu sunt adevarate…Doar o placere bolnava de a te razbuna pe copilul nedorit, desi are peste 30 de ani!!!

Si exemplele ar putea continua, din pacate. Stiu ca uneori copiii ne dezamagesc sau nu aleg calea cea dreapta intotdeauna, dar

oare noi parintii suntem primii care trebuie sa ii condamnam si sa ii repudiem?!

Loading...

Nu face societatea asta destul? Stiu ca uneori unul dintre copii pare perfect, iar celalat perfect de…imperfect, dar asta ne da dreptul sa le impartim dragoste in mod inegal?

Oare prin asta nu incurajam exact comportamentul pe care il condamnam?

As vrea sa va intreb pe voi, mamicile care au doi sau mai multi copii sau pe cei care provin dintr-o familie cu mai multi copii: e

adevarat sau e un mit ca mamele isi iubesc copiii la fel de mult?

sursa:ananaghi.ro

Emotionant ! MAMA mea ICOANA SFANTA ! Pentru toate mamele din lumea-ntreaga ! was last modified: September 27th, 2018 by admin
Loading...

Lasă un răspuns