De ce simt furnicături în mâini și picioare ? – Ian Official

De ce simt furnicături în mâini și picioare ?

loading...

În general, furnicăturile sunt cauzate de o scădere a fluxului sanguin în zona afectată.

Senzația de furnicături în mâini și picioare poate fi una incomodă și ciudată, ce probabil te va îngrijora dacă nu știi exact care este cauza sa.

Deși poți simți furnicături în orice parte a corpului tău, regiunile cel mai des afectate sunt brațele, mâinile și picioarele.

Inițial vei ignora această senzație, însă, dacă ți se întâmplă să simți furnicături în mâini sau picioare foarte des, atunci ar trebui să apelezi la un specialist—acele furnicături ar putea fi un simptom al unei probleme grave!

Furnicăturile pot fi simptomul unei infecții minore sau un semnal de alarmă ce arată că suferi de o afecțiune mai gravă.

Este foarte important să apelezi la medic dacă ai această senzație foarte des. În acest articol îți vom prezenta principalele afecțiuni asociate cu senzația de furnicături din mâini și picioare.

Hipoestezia

Furnicăturile pot fi un simptom al hipoesteziei, o afecțiune ce se manifestă prin amorțirea zonei afectate, însoțită și de furnicături.

Dacă constați că ai aceste două senzații în același timp, fi cu ochii în patru pentru că ele pot să-ți indice că există o problemă serioasă.

Problemele circulatorii

Dacă ai probleme circulatorii, este posibil să simți din când în când furnicături. Poți avea furnicături și atunci când ești epuizat(ă).

Însă, dacă simți aceste furnicături foarte des, consultă imediat un medic—este posibil să ai probleme serioase ale sistemului circulator!

Boala lui Buerger

Această afecțiune este asociată cu consumul de tutun. Primul său simptom este durerea cauzată de lipsa de circulație a sângelui (claudicație) la nivelul mâinilor și al picioarelor. O

persoană ce suferă de această afecțiune va simți în mod constant furnicături în mâini și, în cele din urmă, în degetele de la mâini și picioare.

Boala lui Buerger este o afecțiune foarte gravă și, dacă nu este tratată din timp, poate duce la apariția gangrenei.

Diabetul

Diabetul este una dintre cele mai răspândite afecțiuni ale zilelor noastre. Principala cauză a acesteia este creșterea incontrolabilă a nivelului de zahăr din sânge.

Din cauza fluxului sanguin insuficient la nivelul extremităților, senzația de furnicături este un simptom comun al diabetului.

În plus, furnicăturile pot fi și un simptom al ulcerului, ce trebuie tratat din timp pentru a preveni izbucnirea gangrenei.

Scleroza multiplă

loading...

Senzația de amorțeală sau de furnicături în mâini și picioare este una dintre primele simptome pe care le vor resimți cei care suferă de scleroză multiplă.

Această afecțiune poate provoca și senzații de arsură sau o sensibilitate crescută la atingere. Simptomele menționate

sunt cauzate de o insuficiență a fluxului sanguin în zonele afectate și de probleme la nivelul sistemului nervos central.

Polineuropatia cronică inflamatorie demielinizantă
Polineuropatia cronică inflamatorie demielinizantă este o afecțiune foarte rară ce împiedică

nervii să transmită semnale mușchilor corpului. Furnicăturile (mai întâi în picioare și, în cele din urmă, în mâini și brațe) sunt un simptom al acestei afecțiuni.

Sindromul picioarelor neliniștite

Multe persoane simt furnicături în picioare seara sau în timpul nopții, iar aceste senzații pot fi

asociate cu sindromul picioarelor neliniștite, fiind unul dintre cele mai comune simptome ale acestei afecțiuni.

O persoană care suferă de sindromul picioarelor neliniștite poate avea și senzații de durere, crampe și mâncărimi în zona picioarelor, iar aceste simptome se pot agrava în timpul nopții, provocând insomnii.

Cauza exactă a acestei afecțiuni este necunoscută, dar printre posibilii vinovați se numără anemia, blocajul renal sau neuropatia periferică.

Alte cauze posibile pentru care simți furnicături în mâini și picioare
Ai stat în aceeași poziție prea mult timp

Ai o leziune la nivelul nervilor
O hernie de disc îți aplică presiune pe nervii spinali

Ai un nivel foarte ridicat de calciu, potasiu sau sodiu în organism
Ai o lipsă de vitamine, în mod special de vitamina B12

Ai făcut exces de alcool sau de produse pe bază de tutun
Te-a mușcat un animal

Te-a mușcat o insectă (cum ar fi căpușele, acarienii și păienjenii)
Ai o reacție negativă la un anumit medicament pe care l-ai luat

sursa:dozadesanatate.ro

De ce simt furnicături în mâini și picioare ? was last modified: September 6th, 2018 by admin
loading...
Loading...

Lasă un răspuns