De ce femeile care suferă de anxietate sunt, de fapt, cele mai puternice? – Ian Official

De ce femeile care suferă de anxietate sunt, de fapt, cele mai puternice?

Loading...

Femeile care suferă de anxietate – Femeia aceasta a început să lupte cu anxietatea de mult și continuă să o facă încă!

Nu o privi ca pe o victimă, căci ea știe că în adâncul sufletului este mai puternică decât oricine. A învățat singură să se adune atunci când haosul îi invadase toate celulele, când și-a consumat toată energia doar pentru a supraviețui.

Acum, nu mai găsești în vocabularul ei nici frică, nici teamă și nici panică. De ce? Pentru că le-a simțit cândva și le-a depășit singură, așa că a hotărât să meargă mai departe cu hotărâre.

Are visuri ca orice om…

A învățat să nu cedeze, să nu permită nimănui să îi conducă viața, are scopuri și visuri ca orice om, iar tot ce își dorește este să poată fi ea însăși.

Lupta cu anxietatea o sleiește de energie, da, însă nu renunță la nimic, se scufundă doar în gândurile care o ajută să devină zilnic mai bună.

Nu știu ce înseamnă pentru o femeie din zilele noastre termenul „bună” căci a luat multe forme, însă la ea bunătatea se referă la o calitate sufletească și atât.

Ea este cea mai puternică femeie pe care am cunoscut-o, pentru că deși mintea ei este cuprinsă de smoala pe care alții au turnat-o peste ea, se agață de speranță, de speranța

că în ciuda tuturor greșelilor va fi apreciată pentru sufletul ei bun și, în cele din urmă va fi iertată.

Să fii asemeni ei, ai nevoie de forță interioară și rezistență enormă, căci anxietatea este cu ea la orice pas!

Citeste si:

De ce plâng femeile mai des şi mai mult decât bărbaţii

Ceea ce pentru un bărbat poate părea o nimica toată o poate face pe femeia de lângă el să verse şiroaie de lacrimi.

Nu de puţine ori, persoanelor de se* masculin le este imposibil să înţeleagă de ce femeii de lângă el îi dau lacrimile la o simplă critică sau la cea mai mică ceartă.

În spatele tendinţei de a plânge cu uşurinţă, din aproape orice, stau nu doar factori biologici, ci şi sociali şi de mediu, aspecte cercetate îndeaproape de către oamenii de ştiinţă.

Un studiu de acest fel a fost realizat de către profesorul Ad Vingerhoets, psiholog clinician la Universitatea Tilburg din Olanda şi autor al volumului “De ce doar oamenii plâng. Dezlegând misterele lacrimilor”, care a demonstrat că persoanele de se* feminin obişnuiesc să plângă nu doar mai des, dar şi mai intens decât partenerii lor.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 5.000 de persoane din 37 de ţări, care au fost chestionate cu privire la modul în care reacţionează din punct de vedere emoţional.

Loading...

Concluziile au arătat că o femeie plânge de 30, până la 64 de ori pe an, faţă de bărbat care varsă o lacrimă de cel mult 17 ori în decursul unui an.

Mai mult decât atât, în timp ce o repriză medie de plâns durează circa şase minute la o femeie, la bărbat ea nu depăşeşte trei minute.

Potrivit studiului amintit, două treimi dintre bărbaţii intervievaţi au declarat că plâng mai puţin de cinci minute, iar 24 la sută dintre ei, între şase şi 15 minute.

Când a venit rândul femeilor, doar 43 la sută dintre ele au precizat că plâng sub cinci minute, iar 38 la sută între 6 şi 15 minute. Interesant este că procentul reprezentantelor se*ului frumos care au afirmat că plâng peste 16 minute este de două ori mai mare decât al bărbaţilor.

În opinia psihologului, bărbaţii plâng mai puţin decât femeile şi din cauza condiţionării sociale: lacrimile nu se potrivesc cu imaginea masculină din societate, motiv pentru care ei îşi ţin în frâu sentimentele.

O altă explicaţie, susţine profesorul Vingerhoets, stă în faptul că femeile urmăresc mai des filme siropoase şi citesc mai fracvent cărţi de dragoste. În acest context, el sugerează bărbaţilor să manifeste mai multă înţelegere când vizionează un film romantic alături de partenerii lor.

Şi asta pentru că ei sunt deranjaţi de imaginea unei femei care plânge, motiv pentru care cel mai adesea au tendinţa de a o ignora.

Şi hormonii au un rol importand în această ecuaţie. Studii anterioare au arătat că femeile plâng mai des şi pentru că secrete un nivel mai mare de prolactină, un hormon produs de glanda pituitară, asociată cu emoţia.

Testosteronul, în schimb, inhibă lacrimile, spun cercetătorii.

Mai mult decât atât, glandele lacrimale ale femeilor sunt mai mici şi din această cauză se umplu mai repede şi trebuie golite.

În cazul partenerilor lor, aceste canale sunt mai mari, fiind nevoie de o cantitate mai mare de lichid pentru ca lacrimile să ajungă să se reverse.

surse:secretele.com,adevarul.ro

De ce femeile care suferă de anxietate sunt, de fapt, cele mai puternice? was last modified: August 12th, 2018 by admin
Loading...

Lasă un răspuns