Ce să faci dimineaţa ca să ai mai multă energie – Ian Official

Ce să faci dimineaţa ca să ai mai multă energie

Loading...

Lipsa de energie nu numai că te face să te simți obosită, ci afectează și productivitatea, crescând riscul să devii anxioasă și stresată.

Problema apare când toate aceste stări sunt ignorate, ele devenind recurente. Din acest motiv, este necesar să adopți obiceiuri care te stimulează energic.

Cele mai bune modalități prin care crești nivelul de energie sunt:

Bea un pahar cu apă

Cea mai simplă metodă prin care te energizezi este să bei un pahar cu apă imediat ce te-ai trezit. Apa va stimula toate funcțiile organismului, hidratându-l.

Poți adăuga și o felie de lămâie în apa pe care o bei. Efectele vor fi mult mai puternice.

Fă un duș cu apă călduță

Dușurile cu apă fierbinte sunt relaxante, ele ajutându-te să faci față stresului după o zi lungă de muncă. Dar, ideea este ca tu să fii mai productivă și mai energică.

Pentru a obține aceste beneficii, bucură-te de un duș cu apă călduță. Temperatura apei va stimula circulația sangvină la nivelul întregului organism. În plus, este îmbunătățit sistemul de oxigenare care are beneficii asupra fizicului și psihicului.

Mănâncă un mic dejun sănătos

Alimentele mâncate la micul dejun ajută la înlocuirea substanțelor nutritive pierdute în timpul nopții.

Prima masă din zi trebuie să conțină proteine, antioxidanți și fibre, plus vitamine și minerale. Foarte important este să nu înlocuiești micul dejun cu produse procesate sau prăjituri.

Ascultă muzică

Muzica are foarte multe beneficii asupra noastră. Se pare că muzica preferată ascultată dimineața te stimulează energic, influențând starea de dispoziție și, implicit, energia.

În plus, muzica este foarte bună pentru combaterea stresului. De asemenea, este important dacă muzica și versurile au mesaje pozitive. Nu te vei simți mai energică dacă asculți muzică care te face să te simți mai rău!

5 alimente care-ţi dau energie

Pe timpul verii, organsimul tău poate avea de suferit, în special din cauza zilelor caniculare şi a razelor soarelui, deosebit de puternice. Ca să nu ai nicio problemă, este bine să consumi, zilnic, câteva alimente care fac adevărate minuni.

Roşiile protejează pielea

Loading...

Consumând în fiecare zi,sub formă de salată,câteva roşii,nu vei avea probleme cu tenul în această vară. Fiindcă are un conţinut bogat de antioxidanţi,precum licopenul,vitamina A şi vitamina A,roşia te protejează de razele ultraviolete ale soarelui.

Dovlecel, pentru un bun tranzit

Dovleacul este recomandat pentru reglarea tranzitului intestinal,fiind extrem de bogat în fibre,minerale şi vitamine.Totodată,conţine şi foarte puţine calorii. Îl poţi consuma sub formă de mâncare de dovlecei,supă de dovleac sau chia şi crud,în combinaţie cu alte legume,în salată.

Cerealele îţi dau rezistenţă

Deoarece conţincarbohidraţi,multe vitamine,minerale si fibre,cerealele sunt ideale pentru a-ţi da energie.Trebuie să le consumi în fiecare dimineaţă,cu lapte,la micul dejun. Vei observa că vei avea mai multă rezistenţă la muncă şi te vei cncentra mai uşor.

Kiwi,pentru un tonus ridicat

Fructele de kiwi sunt numai bune de mâncat,mai ales în zilele caniculare de vară. Fiindcă au un conţinut bogat de vitamina C,vitamina E,betacaroten,vitamina B şi acid folic,alungă imediat orice urmă de oboseală. Este indicat să consumi trei-patru fructe pe zi.

Câştigi energie cu paste

Dacă vei consuma paste,cel puţin o dată pe săptămână,nu te vei mai simţi lipsită de energie. Sunt bogate în carbohidraţi,substanţe de care organismul are mare nevoie,în special în perioada verii,când există riscum mai mare de a suferi de deshidratare.

sursa:romaniatv.net

 

Ce să faci dimineaţa ca să ai mai multă energie was last modified: August 12th, 2018 by admin
Loading...

Lasă un răspuns