Beneficiile oțetului de mere – Ian Official

Beneficiile oțetului de mere

În sezonul gripei şi răcelilor, oţetul de mere este un aliat de nădejde. Oţetul de mere este un vertiabil antiseptic natural. Studiile arată că un amestec cu numai 5% oţet de mere elimină până la 99% din bacterii şi 80% din virusuri.

Proprietăţile antibacteriene şi antivirale ale oţetului de mere se datorează prezenţei mineralelor şi oligoelementelor esenţiale: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, sodiu, fier, clor, siliciu şi fluor.

Durere de gât
Se amestecă 100 ml de oţet de mere şi două linguri de miere, într-un pahar mai mare, cu apă călduţă (aproximativ 300 ml). Aceste două ingrediente îşi vor potenţa proprietăţile antibacteriene şi vor lucra împreună pentru a atenua durerea de gât.

Luaţi câte o lingură din acest preparat odată la patru ore, până la ameliorarea simptomelor. Pentru gargară, se amestecă patru linguriţe de oţet de mere într-un pahar cu apă călduţă. Se consumă pe parcursul unei zile.

Răceala dispare peste noapte
Umpleţi un pahar cu apă călduţă şi adăugaţi două linguri de oţet de mere. Amestecaţi bine şi beţi toată cantitatea dintr-odată. Puteţi adăuga puţină miere sau suc de mere. Se bea câte o astfel de doză la şase-opt ore.

Până a doua zi, nu veţi avea nici urmă de răceală. Este bine să folosim un produs natural, nepasteurizat, obţinut prin fermentaţia artizanală a sucului de mere.

Oțetul de mere este un eficient agent antibacterian cu un conținut ridicat în minerale și oligoelemente vitale pentru un organism sănătos-potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu și fluor.

Un amestec care conține numai 5% oțet de mere elimină până la 99% dintre bacterii, 82% dintre mucegaiuri și 80% dintre virusuri.

Oțetul de mere este un produs complet natural, atunci când este preparat prin fermentarea sucului de mere, urmată de o a două fermentație a oțetului însuși. Acest produs păstrează toate proprietățile nutritive specifice merelor; în plus, este îmbunătățit cu acizi suplimentari și enzime produse în timpul celor două etape de fermentație.

Pentru a beneficia de toate proprietățile oțetului de mere se recomanda să achiziționați produse care au ph-ul/aciditatea de 5-7. Timp de secole, oțetul de mere a fost utilizat că produs alimentar și medicament pentru tratarea oamenilor și animalelor.

În timpul lui Hippocrate, oțetul era amestecat cu miere și utilizat că tonic și că un elixir de vindecare. Potrivit studiilor, oțetul de mere poate fi utilizat pentru tratarea unor afecțiuni și dureri comune.

Otetul de mere este un remediu indicat mai ales in cazul afectiunilor care necesita tratament medicamentos cu antibiotice.

Previne infectia sinusurilor si faringita streptococica; Reduce colesterolul; Vindeca afectiuni ale pielii, precum acneea; Previne intoxicatia alimentara; Lupta impotriva declansarii alergiilor;

Previne oboseala musculara dupa exercitii fizice; Stimuleaza sistemul imunitar; Accelereaza metabolismul, promovand pierderea in greutate; Imbunatateste digestia si previne constipatia;
Amelioreaza simptomele de artrita si guta; Previne litiaza renala si infectiile de tract urinar.

Eficienta otetului de mere in lupta cu kilogramele in plus este cel mai cunoscut beneficiu al acestui produs. Potrivit studiilor, otetul de mere stimuleaza metabolismul, fapt care contribuie la arderea caloriilor atunci cand organismul este in repaus. De asemenea, acesta contribuie si la reducerea poftelor alimentare. sursa:estisanatos.com

Beneficiile oțetului de mere was last modified: February 11th, 2019 by admin