6 exerciții pe care trebuie să le faceți dimineața în pat – Ian Official

6 exerciții pe care trebuie să le faceți dimineața în pat

loading...

Ați vrea să vă treziți dimineața în bună dispoziție și să începeți ziua cu dreptul? În acest caz vă recomandăm să practicați câteva exerciții simple și eficiente.

Această gimnastică nu vă va lua mai mult de 2-3 minute, în schimb rezultatul îl veți simți imediat!

Energizarea, înviorarea și activizarea proceselor metabolice sunt doar câteva din beneficiile acestei metodologii. Practicată pe termen lung ea va fi un garant al sănătății mușchilor, articulațiilor și a coloanei vertebrale.

Cireașa de pe tort a acestor exerciții este că pentru a le face nu trebuie nici măcar să te ridici din pat!

1. Întinderea coloanei vertebrale

Faceți o inspirație, întindeți mâinile drepte deasupra capului și încrucișați degetele.

Întoarceți palmele spre exterior, ținând corpul cât mai drept. Mențineți poziția timp de 5 secunde. Repetați exercițiul de 3 ori.

2. Întinderea articulațiilor

Îndoiți picioarele în genunchi. Treceți piciorul stâng peste cel drept și apucați cu mâinile genunchiul drept. Respirați adânc

timp de 5 secunde și schimbați picioarele. Acest exercițiu este benefic pentru articulații și mușchii fesieri. Faceți câte 3-5 exerciții cu fiecare picior.

3. Întinderea mușchilor spatelui și a regiunii lombare a coloanei vertebrale

Călcați pe sol și rămâneți în poziție șezând. Întindeți-vă cu capul și mâinile spre sol. Rămâneți în poziția cea mai de jos timp de

loading...

5 secunde, apoi relaxați-vă. Acest exercițiu vă va ajuta să vă treziți repede și să întindeți mușchii spatelui, asigurând creierul cu

cantitatea necesară de oxigen. Repetați mișcarea de 5-7 ori.

4. Genunchii la piept

Culcați-vă pe spate și îndoiți picioarele în genunchi, trăgându-i cu mâinile spre piept.

Acest exerciții face minuni cu partea inferioară a spatelui. Pentru a obține un efect optim, mențineți poziția timp de 10 secunde, repetând exercițiul de 5-7 ori.

5. Torsiune

Îndoiți picioarele în genunchi și rabatați-i pe partea dreaptă, fixându-i cu mâna dreaptă. Întoarceți trunchiul în partea opusă și întindeți mâna stângă cât se poate de mult. Mențineți poziția timp de 10 secunde și schimbați partea.

Acest exercițiu îmbunătățește circulația sangvină în regiunea coloanei vertebrale. Faceți câte 5-7 exerciții pe fiecare parte.

6. Aplecări în față

Așezați-vă pe pat și țineți picioarele drepte. Faceți o inspirație adâncă și aplecați trunchiul, apucând tălpile cu mâinile. Expirați și inspirați din nou și aplecați-vă și mai mult. Faceți 10 repetări și relaxați-vă.

Acest exercițiu este indicat mai ales persoanelor care petrec mult timp în poziție șezând, căci el activizează mușchii spatelui și ai bazinului.

De cele mai multe ori sănătatea noastră depinde de noi! Aveți grijă de voi și practicați un mod de viață sănătos!

sursa:fasingur.info

6 exerciții pe care trebuie să le faceți dimineața în pat was last modified: September 13th, 2018 by admin
loading...
Loading...

Lasă un răspuns