Procurorul general al României, anunț după decizia instanței în cazul Sorina: ”Nu există cale de atac”

Bogdan Licu a vorbit despre decizia pe care a luat-o instanța judecătorească în cazul Sorinei din Baia de Aramă, județul Mehedinți. Procurorul general al României a spus că hotărârea este definitivă și nu există cale de atac. 

Bogdan Licu: ”Legea mă obligă să nu stau și să fiu spectator”

Curtea de Apel Craiova a respins vineri cererea de reviziuire a adopției internaționale în cazul fetiței de 8 ani adoptată de o familie de români din Statele Unite ale Americii. Procurorul general al României Bogdan Licu a declarat că legea îl obligă ”să nu fie spectator” și că a analizat foarte mult cazul Sorinei.

Loading...

„Nu comentăm hotărâri judecătorești. Știți că niciodată nu am comentat hotărârile judecătorești, este o hotărâre judecătorească definitivă, nu există cale de atac, va fi respectată. Rămâne acea ordonanță președințială care este, în acest moment, la Judecătoria

Slatina, nu știu să se fi dat termen în acest caz. Nu am vrut nimic altceva decât să respect legea și să-mi fac datoria. Am luat la cunoștință din presă de acest caz, am analizat în zilele acelea de weekend și legea mă obliga să nu stau și să fiu spectator”, a declarat Bogdan Licu, potrivit Mediafax.

Acest lucru înseamnă că adopția internațională rămâne valabilă. Așadar, decizia inițială este definitivă, iar judecătoria Slatina urmează să judece ordonanța prezidențială pentru a se decide dacă Sorina poate pleca în SUA cu familia adoptivă. Decizia urmează să se dea pe 20 iulie.

Loading...
Fetița de 8 ani se află în aceste momente alături de mama adoptivă
Adopția internațională rămâne valabilă. Judecătoria Slatina urmează să decidă dacă Sorina va părăsi țara alături de familia adoptivă
Sursa foto. realitateadecraiova.net

Fosta asistentă maternală luptă pentru Sorina

Fosta asistentă maternală Mariana Șărămat a fost audiată de procurori în urmă cu câteva zile și a declarat la întrarea în instituție că va lupta în continuare pentru fetița de 8 ani.

Sorina a fost crescută de familia din Baia de Aramă încă de la vârsta de 1 an și două luni. „Nu ştiu de ce sunt chemată. Vreau să văd şi pe urmă stăm de vorbă, nu ştiu nimic. Luptăm în continuare”, a declarat asistenta maternală.

Fetița a fost luată cu forța din casa asistentei maternale de procurorul Maria Pițurcă și zeci de mascați la începutul lunii iunie.

În imagini se observă clar că fetița nu vrea să plece și încearcă să se agațe de orice pentru a rămâne în casa Marianei Șărămat. ”Mami, nu vreau să plec”, strigă copila de 8 ani. sursa:fanatik.ro

Loading...