Un val de aer tropical din nordul Africii va ajunge în România. Medicii sunt în alertă

După ploi, vine canicula. Un val de aer tropical din nordul Africii va ajunge în România. Soarele va pârjoli cea mai mare parte a ţării, iar din cauza umidităţii, ne vom simţi ca într-o oală sub presiune. Temperaturile resimţite vor fi chiar şi de 40 de grade.

Valul de caniculă va acoperi mâine, miercuri, vestul, estul şi sudul ţării. Până la sfârşitul săptămânii, vom avea temperaturi de până la 35 de grade. Specialiştii atrag atenţia

însă că temperatura resimţită va ajunge la 40 de grade, iar discomfortul termic va fi ridicat.

Loading...

Până acum umiditatea din aer a fost aspirată de ciclonul aflat deasupra Mării Negre. Aşa s-au format norii. Au urmat ploi torenţiale.

Loading...

Ce se va întâmpla de mâine? Din cauza precipitaţiilor solul este imbibat de apă. Se încălzeşte şi apare fenomenul de evaporare al apei. Din sol vaporii de apă se ridică. Dar nu pot trece de plafonul jos. Se creează efectul unui capac.

De aici şi presiunea şi umiditatea foarte mare pe care o simţim. Corpul omului simte nevoia să reanspire dar este aproape imposibil din cauza atmosferei deja încărcate de umiditate.

Aerul va fi irespirabil, iar specialiştii îi sfătuiesc pe cei care au probleme grave de sănătate să evite deplasările. Medicii spun că şi dieta trebuie adaptată.

Ştefan Costescu, medic de damilie: Poate să fie piper, muştar, hrean, ghimbirul este foarte bun, însă atenţie pentru cei cu dureri de stomac. Recomandăm produse dulci,

atenţie însă, să fie fructe dulci şi să fie zahăr neprocesat produse care conţin amidon mai puţin cartofi.

Loading...