17 metode eficiente care vă scapă de diferite tipuri de tuse. Neapărat notați-le! – Ian Official

17 metode eficiente care vă scapă de diferite tipuri de tuse. Neapărat notați-le!

Loading...

În sezonul rece, tusea începe să își facă apariția. Aceasta poate prevesti o răceală, o infecție a căilor respiratorii, iar dacă nu este tratată la timp poate avea consecințe nefaste.

Astăzi, vă vom prezenta 17 cele mai eficiente remedii naturiste împotriva tusei de diferite tipuri.

1. Tăiați în cuburi ridichea de toamnă, puneți-o într-o cratiță termorezistentă și presărați-o cu zahăr. Puneți cratița în cuptor pentru 2 ore.

Pasta formată trebuie bine amestecată, stoarsă și turnată într-un vas de sticlă. Administrați câte 2 lingurițe de 3-4 ori pe zi înainte de masă și de somn.

Spălați ridichea de toamnă și scobiți-o în mijloc, turnați în adâncitură puțină miere. Peste câteva ore se va forma un suc. Consumați-l de 3 ori pe zi: pentru adulți câte 2 linguri; pentru copii (4-14 ani) câte 1 lingură.

Înainte de somn beți 200 ml de lapte cu o lingură de miere.

2. Perele fierte și coapte sunt un remediu excelent împotriva tusei puternice. Fiertura de pere uscate potolește setea în caz de febră înaltă.

Turnați 500 ml de apă peste 1 lingură de pere uscate mărunțite, fierbeți 20 de minute. Lăsați să se infuzeze 4 ore. Strecurați. Consumați câte 100 ml de 4 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă.

3. Pentru a provoca expectorarea, beți suc de merișor cu miere sau sirop de merișor a câte 1 lingură de câteva ori pe zi. De asemenea, consumați ceai din frunze căpșuni sau din fructe uscate de căpșuni.

4. În caz de tuse uscată faceți inhalații. Mărunțiți și amestecați a câte 1 lingură de frunze de eucalipt, de gălbenele, de lemn dulce. Turnați 200 ml de apă fierbinte peste 1 lingură din amestecul de plante. Lăsați să se infuzeze 5-10 minute, apoi respirați cu acești aburi. Nu se recomandă astfel de inhalații copiilor mici și în caz de febră!

5. Aplicați comprese. Amestecați 1 lingură de făină, 1 lingură de muștar uscat, 1 lingură de ulei de floarea soarelui, 1 lingură de miere și 1 lingură de vodkă. Încălziți compoziția la aburi, amestecând continuu. Aluatul obținut aplicați-l pe un tifon în mai multe straturi și puneți-l pe piept.

6. Mărunțiți 2 banane coapte, turnați 200 ml de apă fierbinte, fierbeți 10 minute. Strecurați, adăugați miere. Consumați-l cald.

7. Amestecați 100 ml de suc proaspăt de ridiche sau morcov cu 100 ml de lapte sau băutură de miere. Consumați câte 1 lingură de 6 ori pe zi.

8. Amestecați 1 lingură de oțet, 1 lingură de ulei de măsline și 1 lingură de ulei de camfor. Înmuiați o bucată de pânză de lână în această compoziție și aplicați-o pe piept.

9. Turnați peste 10 fructe de curmale 500 ml de apă și fierbeți 30 de minute. Strecurați. Consumați fierbinte pentru tuse uscată.

10. Infuzați în apă fiartă răcită 30 g de stafide pentru 45 de minute. Strecurați și mâncați stafidele cu un pahar de lapte înainte de somn.

11. Pentru copii. Dați prin răzătoare măruntă 1 măr, 1 ceapă și 1 morcov de aproximativ aceeași mărime. Adăugați 2 linguri de miere și amestecați. Administrați copiilor câte 1 linguriță de compoziție caldă de 4-5 ori pe zi.

Loading...

12. Amestecați 2 linguri de mere rase, 2 linguri de miere și 1 lingură de ceapă rasă. Consumați câte 1 linguriță de 4-7 ori pe zi.

13. Remediu excelent împotriva tusei. Ceai de merișor cu miere.

Mărunțiți și amestecați 1 lingură de frunze uscate de coacăz și 1 lingură de flori de tei. Turnați 200 ml de apă fierbinte peste 1 lingură de compoziție. Infuzați 30 de minute. Consumați-l cald de 3-4 ori pe zi.

14. Amestecați 300 g de unt, 300 g de miere, 200 g de zahăr, 100g de unt de cacao sau pudră de cacao. Încălziți la baie de aburi amestecând mereu, dar să nu fiarbă. Atunci când compoziția se va omogeniza, luați vasul de pe foc. Diluați 1 lingură de compoziție în 20 ml de lapte fierbinte. Consumați fierbinte de 3-4 ori pe zi și neapărat înainte de somn.

15. Pentru tuse umedă. Amestecați 2 linguri de miere și 2 linguri de vodkă, adăugați 1 gălbenuș crud. Consumați câte 1 linguriță de 3 ori pe zi înainte de masă.

16. Tăiați cuburi 10 cepe, mărunțiți 1 căpățână de usturoi. Turnați 500 ml de lapte, amestecați și fierbeți până se înmoaie. Adăugați mentă și miere de tei. Infuzați 1 oră, strecurați. Consumați câte 1 lingură de câteva ori pe zi.

17. Dropsuri din miere și ghimbir. Puneți într-o cratiță antiaderentă 250 g de miere și 1 lingură de ghimbir mărunțit. Fierbeți până se îngroașă. Lăsați compoziția să se răcească. Divizați-o în 15 dropsuri. Consumați 2-3 dropsuri pe zi. Tusea se va ameliora peste 3-5 zile.

Picături nazale împotriva sinuzitei. Fiul meu s-a însănătoșit peste 2 zile.

Amestecați 1 linguriță de glicerină cu 4 lingurițe de apă și cu 10 pastile de rășină de mumie. Compoziția se picură de 3 ori pe zi. Durata tratamentului este de 3 săptămâni. Apoi se face o pauză de 5 zile și se reia tratamentul.

sursa:fasingur.info

17 metode eficiente care vă scapă de diferite tipuri de tuse. Neapărat notați-le! was last modified: September 30th, 2018 by admin
Loading...

Lasă un răspuns